Одржан фестивал фолклора „Лицидерско срце“

18.08.2021.

Фестивал фолклора „Лицидерско срце“ данас је у Андрићграду окупио учеснике из Молдавије, Бугарске, Сјеверне Македоније, Грузије, Србије и Републике Српске.

Предсједник Организационог одбора фестивала „Лицидерско срце“ Горан Пауновић рекао је да је Вишеград већ десети пут један од домаћина фестивала и истакао да су учесници задовољни јер носе лијепе утиске.

„Фестивал окупља велики број учесника, а различитост културе и традиције на једном мјесту је право богатство“, додао је Пауновић.

Фестивалу је претходила фолклорна играоница, након чега је за учеснике одржан пријем у општини Вишеград.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је новинарима да ова манифестација повезује Србију и Републику Српску на врло специфичан начин.

„Велики број учесника из различитих земаља говори да је организација добра, а то је најбитније“, истакао је Ђуревић, те изразио наду да ће године које долазе учинити фестивал још масовнијим.

Фестивал се одржава под покровитељством предсједника Србије Александра Вучића, а трајаће до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

Учествује око 700 учесника узраста од 10 до 16 година из Србије, Републике Српске, Бугарске, Мађарске, Сјеверне Македоније, Украјине, Египта, Молдавије, Грузије.

Фестивал организује Удружење грађана „Ера“ из Ужица, а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Златибор.

СРНА