Обиљежена крсна слава општине

21.09.2017.

У Храму Рођења Пресвете Богородице у Вишеграду служена је литургија поводом крсне славе општине Мала Госпојина.

Потом је градским улицама од Храма Рођења Пресвете Богородице до зграде општине у Андрићграду прошла литија у којој је учествовао велики број грађана.

Обред ломљења славског колача обавило је локално свештенство у присуству запослених у општинској управи и великог броја гостију.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је свечаностима поводом обиљежавања крсне славе присуствовао велики број гостију.

„Његујемо добре односе са свим братским и сусједним општинама. Славе треба да нас повезују, да развијамо сарадњу у области културе, привреде и свим другим областима“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да славским свечаностима присуствују представници братских општина Лазаревац, Обреновац, Зрењанин, Сомбор, сусједних општина Рогатица, Рудо, Соколац, Фоча, Ново Горажде, градова Источно Сарајево и Требиње, те бугарског града Елин Пелин.

Замјеник предсједника општине Лазаревац Милоје Живановић рекао је да су ове двије општине дугогодишњи побратими.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић навео је да ова општина има традиционално добру сарадњу са Вишеградом.

У оквиру славских свечаности одржан је пријем за пензионере општинске управе Вишеград којима су уручене награде за дугогодишњи рад.

Чланови Аматерског позоришта из Горњег Милановца извешће вечерас у 20.00 часова представу „Тврдица“ на сцени Дома културе.

Поводом крсне славе општине, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ сутра ће организовати акцију добровољног давања крви за потребе Клиничко-болничког центра Фоча.

СРНА