Обиљежена крсна слава обданишта „Невен“

19.12.2018.

Обредом ломљења славског колача у вишеградском обданишту „Невен“ данас је прослављена крсна слава ове установе – Свети Никола.

Директор ове предшколске установе Данка Митровић рекла је да је ово један од најљепших празника који ће много значити дјеци, истичући несебичну помоћ општине Вишеград.

„Ово је прилика да се наши малишани, кроз рад са својим васпитачима и присуствујући обреду ломљења славског колача још једном подсјете и науче нешто ново о својој традицији, религији и култури“, навела је Митровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина у претходном периоду несебично помагала вишеградски дјечији вртић.

„Заједно са предузећем `Хидроелектране на Дрини`, на обданишту је замијењена фасада, постављен видео-надзор, сређено степениште и двориште, а набавили смо и нову дидактичку опрему, као и бијелу технику за кухињу“, истакао је Ђуревић, те додао да ће наставити да помажу овом вртићу.

Он је додао да је недавно у обданишту „Невен“ формирана четврта група и да близу 100 дјеце похађа ову установу.

„То је веома добар и оптимистичан податак за нашу општину, а ако се укаже потреба, спремни смо да формирамо и пету групу како би сва наша дјеца имала мјесто у вртићу и на томе не смијемо да штедимо“, нагласио је Ђуревић.

Обданиште „Невен“ тренутно похађа 86 малишана.

СРНА