Нова опрема за чланове Карате клуба „Дрина“

12.03.2017.

Амбасада Њемачке у БиХ и олимпијска првакиња у клизању Катарина Вит донирали су спортску опрему за чланове Карате клуба „Дрина“ из Вишеграда, рекао је Срни предсједник клуба Обрад Полуга.
Полуга је навео да су сада богатији за око 200 квадрата катамија који се поставља на паркет, те 40 пари опреме – рукавице, штитници за ноге са рис папучама, заштитни прслуци и појасеви.

Он је навео да је клуб претходно конкурисао код њемачке Амбасаде у Сарајеву и да је тај пројекат прошао у који је укључена и двострука олимпијска првакиња Катарина Вит.

Полуга је рекао да је планирано да почетком априла у клуб буду укључена дјеца са посебним потребама која ће имати прилику да уче карате.

„Први пут на овогодишњем Карате турниру у Вишграду учествоваће дјеца са посебним потребама“, каже Полуга.

Он је похвалио подршку општине Вишеград и начелника, на издвојеним средствима из буџета општине, као и њихову подршку и посјету клубу.

Тренер Карате клуба „Дрина“ Ненад Леканић рекао је да је овај клуб у свим старосним категоријама биљежио значајне резултате на домаћем и иностраном простору.

„Међу њима у клубу је такмичар који је био на Балканском првенству и то је најбољи резултат направљен у спорту на овим просторима“, истакао је Леканић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио Катарини Вит и Амбасади Њемачке за донацију.

„Новац је добро послужио и иде у одличну намјену. Циљ нам је да се дјеца баве спортом, а не да вријеме проводе на улици. Општина Вишеград кроз буџет помаже све спортске клубове, а посебно ћемо помоћи све млађе категорије“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је планирано да се уради гријање у школској сали, јер дјеца тренирају и у зимским данима када је сала веома хладна.

СРНА