На љетовање у Бечиће отпутовало 30 дјеце

29.07.2019.

На љетовање у Бечиће отпутовало је 30 дјеце из Вишеграда која ће на мору боравити 10 дана у оквиру програма „Социјализација дјеце Републике Српске“.
Вођа пута Видоје Милошевић рекао је да дјеца на љетовању науче да пливају, склопе нова пријатељства, друже се, а имају свакодневни програм, гимнастику, школу пливања, такмичења и вечерње активности у кампу.

Референт дјечије заштите у Центру за социјални рад Илинка Баранац рекла је да са дјецом путују два васпитача и један родитељ.

Она је истакла да из евиденције Центра за социјални рад иде 20 дјеце, из Удружења „Четири и више“ четворо, из Удружења са посебним потребама четворо и двоје дјеце из породица чланова Борачке организације Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је обезбијеђен скроман џепарац за дјецу која путују на море.

„Желим им угодан боравак на мору, да стекну нове вјештине и да свој град представе на најљепши начин“, навео је Ђуревић.

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе и Министарства здравља и социјалне заштите Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

Влада Републике Српске у оквиру овог пројекта током протеклих 17 година омогућила је љетовање за 25.000 малишана из осјетљивих категорија са подручја свих општина Српске.

СРНА