На Божић ломљење чеснице са златним дукатом

04.01.2019.

Испред Цркве Светог цара Лазара у Андрићграду у недјељу, 6. јануара, биће обављено налагање бадњака, а на Божић 7. јануара бити организовано ломљење чеснице са златним дукатом.

„На Бадње вече дочек бадњака је испред Андрићграда у 18.45 часова, након чега ће свештенство Црквене општине Вишеград заједно са дјецом унијети бадњак у цркву. Вечерње богослужење и налагање бадњака испред Храма Светог цара Лазара планиран је за 19.00 часова“, саопштено је из Црквене општине Вишеград.

За дјецу која ће пијукати по слами припремљени су поклони, а биће приређен ватромет и забавни програм, те кувано вино и чај.

У Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду на Божић у 18.00 часова биће организовано ломљење чеснице, у којој ће бити златни дукат и други дарови.

Подршку организацији овог догађаја пружила је општина Вишеград у сарадњи са Српском православном црквом.

Вечерње богослужење и паљење бадњака у Храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану предвиђено је на Бадње вече у 17.00 часова.

Божићна литургија у Храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану биће служена у 5.00 часова, а у Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду у поноћ.

СРНА