Милијани Ћећез успјешно обављена трансплатација бубрега

16.02.2018.

Милијани Ћећез /49/ из Вишеграда успјешно је обављена трансплантација бубрега у француском Универзитетско–клиничком центру у Греноблу, потврдио је Срни директор невладине организације „Отворена мрежа“ Алмир Чехајић.

Он је рекао да је јучерашњу трансплантацију обавио најбољи француски тим љекара, а бубрег је донирао Милијанин рођак Миодраг Тодоровић.

Према Чехајићевим ријечима, вађење бубрега донора Миодрага Тодоровића урађено је према најновијем медицинском третману, није било никаквих проблема и он се осјећа одлично.

Он је додао да је Милијана Ћећез имала одређених лоших медицинских параметара, али да сада показују да је она добро и налази се на интензивном одјељењу болнице у Греноблу.

„Њен донор Тодоровић би требало већ за два дана да изађе из болнице. Најкритичније је седам дана за једно и за друго, али су под надзором“, додао је Чехајић.

Оперативни захват коштао је 110.000 КМ, а средства су прикупљена путем хуманитарног броја који је покренут из Вишеграда, добровољним прилозима и акцијом која је спроведена у Аустралији.

СРНА