Каран: Показно-тактичка вјежба успјешно реализована

14.06.2024.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да је показно-тактичка вјежба „Терористички напад на штићену личност“ у Вишеграду успјешно реализована.

Каран је рекао новинарима да грађани могу бити сигурни у то да МУП и Полиција Српске имају способност, жељу и знање да буду гарант безбједности Републике, живота грађана, укупне безбједности и имовине, те да штите уставни поредак.

Он је навео да је у вјежби учествовао велики број припадника МУП-а са представницима других друштвених структура које се баве укупном безбједношћу.

„Вјежба је показала садејство великог броја јединица. Са аспекта МУП-а то је била Специјална анититерористичка јединица, Управа за обезбјеђење личности и објеката, Хеликоптерска јединица, ронилачки тимови, припадници Жандаремије и припадници Полицијске управе Фоча и Полицијске станице Вишеград“, истакао је Каран.

Он је захвалио и осталим учесницима вјежбе, међу којима су служба Дома здравља, Цивилна заштита, Ватрогасна јединица, општина Вишеград и Андрићград.

Од када је формиран Центар за обуку у Залужанима, каже Каран, МУП Српске ствара услове да и на овакав начин могу оспособљавати кадар, јер је ово дио напредне обуке полицијских службеника.

„Настављамо са обукама, оне су један од стратешких приоритета. Они су оспособљени и опремљени да могу дјеловати у ваздуху и води и на копну. Ове године смо кроз Центар за обуку реализовали 21 специфичну обуку“, рекао је Каран.

Вјежби су, осим Карана, присуствовали директор Полиције Српске Синише Кострешевић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревића, режисер Емир Кустурица и бројне личности из политичког и друштвеног живота.