Донирана средства за звоно испред Храма у Андрићграду

25.09.2018.

Представници Српског националног савјета Црне Горе донирали су данас средства за звоно испред Храма Светог цара Лазара у Андрићграду.

Предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић изразио је наду да ће доћи до заједништва једног народа и да се никада више неће поновити лоше године и вријеме које га је раздвајало.

„Желимо да сваке године долазимо у Вишеград и Андрићград на културне манифестације, да ширимо љубав и да прескачемо вјештачки постављене границе између једног народа, те да и у добру и у злу будемо заједно“, рекао је Вуксановић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је донаторима и рекао да ће општина у наредном периоду финансирати изградњу темеља за звоник.

„Општина помаже градњу свих вјерских објеката на нашој територији. У овој години је урађено много тога, а наставићемо да помажемо јер је то наша морална обавеза“, рекао је Ђуревић.

Творац звона Младен Кременовић из околине Опленца, који је правио и звона за манастире у Добруну, Дражевини и Вардишту рекао је да је ово стари занат који је замро код нас.

Тежина три звона испред Храма Светог цара Лазара је већа од 1.200 килограма, а укупна вриједност 23.000 евра.

СРНА