Донаторска изложба удружења „Мој пријатељ“

28.08.2019.

Удружење особа са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ из Вишеграда организовало је данас хуманитарну изложбу на којој су посјетиоци могли да донирају новац и помогну рад овог удружења.

Предсједник удружења „Мој пријатељ“ Драгана Микавица рекла је да је данашња изложба организована како би била прикупљена средства за куповину школског прибора за дјецу.

„Ови производи су резултати заједничког рада дјеце и њихових родитеља и пријатеља, а на овај начин желимо да помогнемо и дјеци и породицама. Дјеца се јако радују креативним радионицама, воле да учествују и раде, родитељи су ту да им помогну, а пријатељи да донирају неке своје производе које ћемо касније продавати“, истакла је Микавица.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да локална заједница улаже максималне напоре да помогне ово удружење, као и дјеци и њиховим родитељима.

„Планирамо да удружењу додијелимо нове просторије гдје би могли да одржавају радионице, а у плану је и да неко од васпитача буде присутан са њима како би родитељи имали више времена за обављање неких других обавеза“, навео је Ђуревић.

Он је посебно захвалио предузећу „Хидроелектране на Дрини“ које се прикључило акцији.

Члан удружења Марко Марић рекао је да је поводом изложбе правио саксије заједно са осталим члановима, родитељима и пријатељима, те да су се и лијепо забавили.

Удружење „Мој пријатељ“ има 21 члана узраста од три до 20 година.

СРНА