Добра сарадња општине и Борачке организације

24.07.2017.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је да је задовољан сарадњом локалне управе са овом организацијом и подршком коју пружа борачким категоријама.

„Заступљени смо на свим нивоима, тако да имамо наше комисије за стамбена питања и за додјелу стипендија“, истакао је Васић.

Он је додао да се највећи дио средстава које добијају из буџета општине додјељује незапосленим демобилисаним борцима, породицама погинулих бораца за лијечење, породицама које одлазе у обилазак гробова у друге градове, те за уређење споменика.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да са општинском Борачком организацијом локална власт има веома добру сарадњу.

„Општина Вишеград је буџетом предвидјела близу 200.000 КМ и на вријеме исплаћује све обавезе према Борачкој организацији. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да борачке категорије не смију бити заборављене.

„Не помажемо их само путем буџета општине, стамбено смо их збрињавали у сарадњи са Владом Републике Српске, а надам се да ћемо и у наредном периоду рјешавати стамбене проблеме“, рекао је Ђуревић.

Право на борачко-инвалидску заштиту остварују 2.483 корисника на подручју општине Вишеград.

СРНА