Ђуревић: Општина помаже Борачку организацију

26.09.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са представницима општинске Борачке организације и истакао да локална управа на различите начине помаже ове категорије.

„У претходном периоду одржан је велики број манифестација везаних за обиљежавање битних датума из протеклог рата, међу којима је и откривање споменика“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је између осталог било је ријечи о санацији  зграде ове организације те о рестаурацији централног споменика борцима Војске Републике Српске на Тргу палих бораца.

„У току је израда пројектне документације, а имаћемо још један састанак на којем ће бити одлучено како би уређење око самог споменика требало да изгледа“, потврдио је Ђуревић.

Он је рекао да је једна од тема састанка била и о статусу дјеце погинулих бораца.

„Влада Републике Српске је ове године издвојила значајна средства за дјецу погинулих бораца, а кроз тај пројекат, општина Вишеград је у свакој институцији  примила по једно или двоје младих из ових категорија како би одрадили приправнички стаж“, истакао је Ђуревић.

Он каже да је разговарано и о уређењу простора око борачких зграда у насељу Гарча, те о осталим инфраструктруним пројектима.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Светозар Гузина истакао је добру сарадњу са општином и начелником, наводећи да је разговарано о свим важним питањима која су кључна за рад ове организације.

Састанку који је одржан у општини Вишеград присуствовала је неколицина одборника Скупштине општине Вишеград, представници општине Вишеград и општинске Борачке организације.