Дјеца с Космета посјетила Вишеградску бању

20.06.2019.

Дјеца из Звечана са Косова и Метохије, која бораве у Вишеграду, посјетила су излетиште код Храма Светог Јована Крститеља у Вишеградској бањи.

Излет су организовали Црквена општина Вишеград и спортска секција Српског соколског друштва „Бамби соко“, а том приликом малишани са Космета учествовали су у различитим спортским активностима, након чега је уприличен и ручак за све присутне.

Протојереј-ставрофор Драган Вукотић рекао је да је ово друга година узастопно како малишани са Косова и Метохије посјећују овај храм.

„Поносни смо и дијелимо радост са дјецом, а знајући у каквим условима живе и кроз какве проблеме пролазе“, истакао је Вукотић.

Учитељ Основне школе „Вук Караџић“ у Звечану Војкан Весковић рекао је да има позитивне утиске у вези са дочеком, те додао да су дјеца веома срећна.

„Сваки дан имамо нове активности које су деци занимљиве, презадовољни смо, а надам се да ћемо имати прилику и да се реванширамо у том погледу“, навео је Весковић.

Учитељица Александра Живковић из Основне школе „Вук Караџић“ из Звечана навела је да су људи људи у Вишеграду гостољубиви и љубазни, те да је град веома лијеп.

Анастасија Лазић из Звечана рекла је да се у Вишеграду проводи одлично и да је упознала нове другове.

Малишани са Космета бораве у Вишеграду у оквиру пројекта „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“.

СРНА