Централни дочек дјеце са Космета и ове године у Андрићграду

25.01.2019.

Централни дочек око 900 дјеце са Косова и Метохије у Републику Српску у оквиру програма „Спојимо дјецу са Косова и Метохије са дјецом из Републике Српске“ и ове године биће организован 16. јуна у Андрићграду, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он је истакао да је планирано да ученике из 40 срских школа са Косова и Метохије током седмодневног боравка угосте бројне породице у Републици Српској.

Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је да програм „Спојимо дјецу са Косова и Метохије са дјецом из Републике Српске“ има подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Арлов је додао да је ово осми пројекат у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији уз подршку локалних заједница Републике Српске, те захвалио на подршци начелнику општине Вишеград.

Он је позвао све да се прикључе химанитарној акцији, позивом на број 1412 за дјечији осмјех, лијечење болесне дјеце и младих ометених у развоју на Косову и Метохији, која траје до краја мјесеца јануара.

Покровитељи и домаћини овог догађаја су општине Вишеград и Хан Пијесак.