Бесплатно скијање за ученике на Јахорини

08.02.2019.

Општина Вишеград обезбиједила је и ове године бесплатне часове скијања за ученике локалне Основне школе „Вук Караџић“, који ће наредна четири викенда путовати на Јахорину.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је и ове године, као и прошле, у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина договорено да дјеца из ове основне школе у фебруару и почетком марта могу да иду на бесплатно скијање.

„Вјерујем да ће овај вид подршке Олимпијског центра Јахорина нашој дјеци бити омогућен и у наредним годинама“, навео је Ђуревић и рекао да малишани већ сутра иду на планину.

Ђуревић је истакао да ће ученици на планину ићи у пратњи наставника, а биће им обезбијеђено бесплатно кориштење скијалишта и других посебно уређених површина намијењених за скијање и специјализоване зимске спортске активности.

Директор вишеградске Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић захвалио је општини Вишеград и начелнику Ђуревићу што имају разумијевања према младима, те оцијенио да ће ово путовање утицати на развој здравог духа код ученика.

„Ово је од великог значаја за наше ученике – да се упознају о љепотама Јахорине, осјете зимску атмосферу и науче скијати“, рекао је Радојчић.

Помоћ општини Вишеград у организацији одласка основаца на скијање пружило је и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА