Mališani iz obdaništa „Neven“ prošetali u kostimima

30.05.2019.

Mališani iz višegradskog obdaništa „Neven“ učestvovali su danas u tradicionalnom maskenbalu i prošetali ulicama Andrićgrada u svojim kostimima.

Direktor obdaništa Danka Mitrović rekla je da je ovo veličanstven događaj za svu dječicu koja sa svojim roditeljima pripremaju maske.

„Ovo je posljednji dan višegradskih predškolaca i njima smo pružili mogućnost da se maskiraju u svoje omiljene junake. Dio pedagoškog procesa, odrastanja i sazrijevanja mališana jeste učešće u javnom životu grada koji predstavlja nezaobilazan dio njihove socijalizacije“, navela je Mitrovićeva.

Vaspitač Sanja Kujundžić Tasić rekla je da djeca na ovaj način pokazuju svoju kreativnost.

„Ove godine smo obogatili sadržaj, te su djeca učestvovala u plesnim aktivnostima i to je važno u njihovom uzrastu, jer su uživali u tim tačkama. Oni na ovaj način uđu u svijet mašte, to su bajke, „Crvenkapa“, „Pepeljuga“, a bilo je i neobičnih kreacija kostima životinja, mlade, vile, te likova koji nisu baš pozitivni“, naglasila je Tasićeva.

Majka dječaka Vuka Miloševića, koji se maskirao u učitelja, rekla je da drugu godinu učestvuju na maskenbalu.

Danijela Mikavica ima dvije djevojčice koje su maskirane u Elzu i Zvončicu i rekla je da je ovo predivna manifestacija, te da učestvuju svake godine.

SRNA