Ćuprija u mraku zbog TIKE

10.01.2018.

Rasvjeta na mostu Mehmed paše Sokolovića u Višegradu nije u funkciji od kraja avgusta prošle godine zbog kvara čija je popravka u nadležnosti Turske razvojne agencije /TIKA/, potvrđeno je u opštini Višegrad.
Iz opštine Višegrad navode da je Komunalno preduzeće „Komunalac“ utvrdilo da je do kvara došlo od trafoa do krajnjeg potrošača reflektora, što nije u nadležnosti ove lokalne zajednice već TIKE.

„Više puta smo ukazivali da rekonstrukcija ćuprije nije kvalitetno urađena, a to se odnosi na osvjetljenje i završetak mermernih ploča zbog kojih su građani u opasnosti. Međutim, nismo dobili potvrdan odgovor o ispravljanju nedostataka“, navode u opštinskoj upravi Višegrad.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da brojni turisti koji dolaze u Višegrad ukazuju da je potrebno riješiti problem sa osvjetljenjem ćuprije.

„U Višegradu je boravio turista iz Irske, koji je došao da snimi ćupriju u svim vremenskim uslovima i tokom cijelog dana, ali zbog nedostatka osvjetljenja nije mogao da snima u večernjim časovima“, dodala je Todorovićeva.

Ona je apelovala da se radovi na mostu što prije završe kako bi ćuprija spremno dočekala novu turističku sezonu.

Sanacija mosta Mehmed paše Sokolovića, izgrađenog 1577. godine, počela je 2013. godine, a finansira ga je Turska razvojna agencija sa deset miliona KM.

SRNA